TEMU’nun temsilcileri Ticaret Bakanlığına çağrıldı

E-Ticarette Ürün Güvenliği Konusunda TEMU’ya Yükümlülükler Hatırlatıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıda, e-ticarette ürün güvenliği konusunda TEMU’ya yükümlülükler hatırlatıldı. TEMU yetkilileri, mevzuata uyum konusundaki faaliyetlerini anlatırken, özellikle güvenli ürün sunumu ve tüketicilerin şikayetleri doğrultusunda yasal sorumluluklar konusunda uyarılar aldı.

Toplantıda, Haziran 2024’te Türkiye pazarına giren TEMU’nun, “Uzaktan İletişim Araçları Yoluyla Piyasaya Arz Edilen Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği” kapsamında mevzuata uyum için gerekli adımları atması gerektiği vurgulandı. 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe giren bu yönetmelik, TEMU’nun Türkiye pazarındaki konumunu düzenlemeyi amaçlıyor.

TEMU yetkilileri, Türkiye’nin talep ettiği bilgileri sağlamayan satıcıların ülkede satış yapamayacağını fark ettiklerini belirterek, satış ilanlarında istenilen bilgileri sağlamak için gerekli altyapı çalışmalarını yürüttüklerini ifade ettiler.

TEMU, Türkiye’de Temsilcilik Açma Kararı Aldı

Toplantıda, TEMU’ya Türkiye’de yerleşik iktisadi işletmeci bilgisine sahip olmadan ürün sunmanın mümkün olmayacağı hatırlatıldı. Ayrıca, güvensiz ürünlerin hızla platformdan kaldırılması gerektiği vurgulandı. TEMU bünyesinde bir Ürün Güvenliği Temas Noktası’nın oluşturulması gerektiği belirtildi.

TEMU yetkilileri, yönetmeliğe uyum için ellerinden geleni yaptıklarını ve müeyyidelerin farkında olduklarını söylediler. Türkiye’de bir temsilcilik açma planları olduğunu dile getiren yetkililer, ürünlerin sorumluluğunu almak için gereken adımları atacaklarını belirttiler.

Yönetmelik gereği, platformda satılan her ürün için iktisadi işletme bilgisinin verilmesi, ürün güvenliği açıklarının giderilmesi için temasa geçilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, ağır müeyyidelerle karşı karşıya kalınabileceği belirtildi.

Related Posts

Altın piyasaları uzmanı uyardı: Altında 4.200 TL’lik sıçrama kapıda olabilir

Dünya genelinde artan siyasi uzlaşma ve düşen belirsizlik, yatırımcılarda risk iştahını artırırken, altın fiyatları yeniden hareketlendi. Geçtiğimiz günlerde 4.000 TL seviyesinin altına inen gram altın, bugün yükseliş trendine girerek 4.147 TL’ye …

New York borsası yükselişle açıldı (16 Mayıs 2025)

Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,08 artarak 42.356,20 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,21 artışla 5.929,09 puana, Nasdaq endeksi yüzde 0,21 kazançla 19.151,54 puana çıktı. ABD ve Çin’in geçici tarife anlaşması ile yavaşlayan enflasyon verileri …

Türkiye’nin kredi risk primi düştü

TCMB haftalık verilerine göre 9 Mayıs ile sona eren haftada döviz rezervleri 57,577 milyar dolardan 61,222 milyar dolara, altın rezervleri ise 80,955 milyar dolardan 83,121 milyar dolara yükseldi. Rezervlerdeki artış ise 19 Mart’tan sonra yukarı …

Uzmandan tahminler: Memur ve emeklilere Temmuz zammı ne kadar olacak?

Memur ve emekliler için zam dönemi yaklaşıyor. Temmuz ayında netleşecek olan maaş artışları için ilk 4 aylık fark ortaya çıkarken, enflasyon tahminleriyle birlikte toplam zam oranı da şekillenmeye başladı.

Bayraktar TB3’ten yeni başarı! Denizkurdu’nda tam isabet

Dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş yapan ilk SİHA olan Bayraktar TB3, DENİZKURDU 2025 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü’nde önemli bir başarıya imza attı.

Mevduat faizinde yükseliş yeniden başladı: Hangi banka ne kadar kazandırıyor?

Mevduat faizlerinde yaşanan yükseliş, yatırımcıların en yüksek getiriyi sunan bankaları araştırmasına neden oldu. Bankalar arasındaki farklar, net kazançlarda büyük değişikliklere yol açarken, faiz oranları da hızla değişiyor. Peki en yüksek faizi hangi banka veriyor? İşte ayrıntılar…