Sızıntılar doğrulandı: iPhone SE 4, iPhone 16’ya benzeyecek!

Apple’ın yeni nesil bütçe dostu akıllı telefonu iPhone SE 4 modelinin, iPhone 16 ile aynı arka şasi üretim sürecinden geçmesi bekleniyor. Bu yeni söylenti, Fixed Focus Digital tarafından geldi. Bu haber sonrasında telefon tasarım özellikleri de tamamen değişebilir.

iPhone SE 4 modelinin arka tasarımında büyük bir değişiklik var

Sızıntıya göre, iPhone SE 4’ün arka plaka üretim süreci, önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak olan iPhone 16 ile tamamen aynı olacak. Bu arada, dördüncü nesil SE modelinin yıl sonundan önce mi yoksa 2025’te mi çıkacağı henüz bilinmiyor.

Önceki söylentiler, Apple’ın iPhone 16 için dikey çift kamera düzenine geçebileceğini, iPhone 15‘in çapraz yerleşiminden uzaklaşabileceğini öne sürüyordu.  iPhone SE 4’ün aynı arka plakaya sahip olması, cihazın da çift kamera düzenine sahip olabileceğini düşündürüyor. Ancak, Apple’ın bu yönde bir plan yaptığına dair henüz bir söylenti yer almıyor.

Bu yeni söylenti, iPhone SE 4’ün şasisi hakkında daha önce gelen bilgilerle çelişiyor. iPhone SE 4’ün, iPhone 14‘ün değiştirilmiş bir versiyonunun şasisini kullanması ve tek bir 48MP kameraya sahip olması bekleniyordu.

iPhone 16’ya olası geçişin arkasındaki neden belirsizliğini halen korumaya devam ediyor. Ancak, üretim maliyetlerini düşürerek bütçe dostu bir iPhone yapma hedefi, şirket için ana hamle olabilir.

iPhone SE’nin, 6.1 inç OLED ekranı, Face ID biyometrik sistemi, USB-C portu ve ön/arka camlı 7000 serisi alüminyum şasi gibi büyük bir yenilik getirmesi düşünülüyor. Apple, bu yıl iPad serisinde yaptığı gibi, kalın çerçeveler ve Ana Ekran düğmesi içeren eski tasarımdan uzaklaşabilir. iPhone SE 4’ün fiyatının 500 doların altında kalacağı düşünülüyor. Bu da telefonu bütçe dostu yapıyor.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir