Niğde Okullarında İklim Dostu Eğitim Projesi Uygulanıyor

Niğde’deki Okullarda Çocuklara İklim Dostu Eğitim Veriliyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen ‘İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi’ projesi kapsamında, kasaba okullarında çocuklara yağmur suyu hasadı ve kompost eğitimi veriliyor.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Deveci, yaptığı açıklamada, “Çocuklara kompostun ne olduğunu, neden karton serdiğimizi, dalların önemini ve doğal gübrenin ne olduğunu anlatıyoruz. Sonra okul bahçesinde hep birlikte uygulama yapıyoruz ve bu bahçeyi yağmur suyu ile nasıl sulayabileceğimizi gösteriyoruz. Bu bahçeler bir okul için sürdürülebilirlik adına verilebilecek en güzel hediyedir” dedi.

Deveci, çocuklara verilen eğitimlerin onların gelecekteki meslek seçimlerine dahi etki edebileceğini vurgulayarak, ailelere de bu bilgilerin aktarılmasıyla farkındalığın geniş çevrelere yayılacağını belirtti. Yağmur suyu hasadı sistemlerinin her evde kolayca uygulanabileceğini belirten Deveci, bu sistemin özellikle kırsalda her evde, hatta şehirdeki binalarda bile uygulanması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Verilen teorik eğitimin ardından kompost yapımını ve yağmur suyu hasadı yöntemlerini öğrenen öğrenciler, okullarının bahçelerinde uygulama gerçekleştirdi.

Proje ile çevre dostu bir yaşam tarzı benimsemesi hedefleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SEMA TEKELİ – Yerel

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir