Bakan Memişoğlu’ndan gribal enfeksiyon uyarısı: Daha az yaygın şekilde yönetebiliriz

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Grip Vakaları Yönetilebilir

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Memişoğlu, “Son zamanlarda üst solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinen gribal enfeksiyon vakalarında artış yaşandığı söyleniyor, ancak geride bıraktığımız senelere kıyasla herhangi bir farklılık olmadığını belirtmek isterim. Bu dönemde özellikle influenza ve rinovirüs vakalarının arttığını görüyoruz, ki bu sıradan mevsimsel bir artış” dedi.

‘YÖNETEBİLİRİZ’

“Önceki yıllardan hiçbir farkı olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum” diyen Memişoğlu, şunları ekledi:

“Bu tür grip vakalarını aile hekimlerimize başvurarak, dinlenerek ve kalabalık alanlardan uzak durarak daha erken ve daha etkin bir şekilde yönetebiliriz. Dolayısıyla toplumdan da bu konulara dikkat etmelerini rica ediyoruz.”

(İHA)

Related Posts

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Artan polen yoğunluğu alerjik şikayetleri artırdı

Van’da son günlerde artan polen yoğunluğu nedeniyle alerjik şikayetlerin arttığı belirtildi.

Kilo veremiyorsanız sebebi ruh haliniz olabilir!

Obezitenin arkasındaki görünmeyen nedenleri hiç düşündünüz mü? Ruh Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılbaş, yeme bozuklukları ve ruhsal çöküntülerin kilo artışına nasıl zemin hazırladığını çarpıcı detaylarla anlattı.