TEMU’nun temsilcileri Ticaret Bakanlığına çağrıldı

E-Ticarette Ürün Güvenliği Konusunda TEMU’ya Yükümlülükler Hatırlatıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıda, e-ticarette ürün güvenliği konusunda TEMU’ya yükümlülükler hatırlatıldı. TEMU yetkilileri, mevzuata uyum konusundaki faaliyetlerini anlatırken, özellikle güvenli ürün sunumu ve tüketicilerin şikayetleri doğrultusunda yasal sorumluluklar konusunda uyarılar aldı.

Toplantıda, Haziran 2024’te Türkiye pazarına giren TEMU’nun, “Uzaktan İletişim Araçları Yoluyla Piyasaya Arz Edilen Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği” kapsamında mevzuata uyum için gerekli adımları atması gerektiği vurgulandı. 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe giren bu yönetmelik, TEMU’nun Türkiye pazarındaki konumunu düzenlemeyi amaçlıyor.

TEMU yetkilileri, Türkiye’nin talep ettiği bilgileri sağlamayan satıcıların ülkede satış yapamayacağını fark ettiklerini belirterek, satış ilanlarında istenilen bilgileri sağlamak için gerekli altyapı çalışmalarını yürüttüklerini ifade ettiler.

TEMU, Türkiye’de Temsilcilik Açma Kararı Aldı

Toplantıda, TEMU’ya Türkiye’de yerleşik iktisadi işletmeci bilgisine sahip olmadan ürün sunmanın mümkün olmayacağı hatırlatıldı. Ayrıca, güvensiz ürünlerin hızla platformdan kaldırılması gerektiği vurgulandı. TEMU bünyesinde bir Ürün Güvenliği Temas Noktası’nın oluşturulması gerektiği belirtildi.

TEMU yetkilileri, yönetmeliğe uyum için ellerinden geleni yaptıklarını ve müeyyidelerin farkında olduklarını söylediler. Türkiye’de bir temsilcilik açma planları olduğunu dile getiren yetkililer, ürünlerin sorumluluğunu almak için gereken adımları atacaklarını belirttiler.

Yönetmelik gereği, platformda satılan her ürün için iktisadi işletme bilgisinin verilmesi, ürün güvenliği açıklarının giderilmesi için temasa geçilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, ağır müeyyidelerle karşı karşıya kalınabileceği belirtildi.

Related Posts

ABD’li dev bankalardan Türkiye tavsiyesi

CHP Kurultayının iptali davasının 8 Eylül’e ertelenmesinin ardından Wall Street bankaları müşterilerine Türk tahvili ve lira alma tavsiyesi verdi.

Altın, dolar, ve borsa: Hangisi ilk yarıda zirvede?

Piyasalarda yılın ilk yarısı geride kalırken, Ocak-Haziran 2025 döneminde en fazla getiri sunan yatırım aracı belli oldu. Peki hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? En çok kazandıran hangi yatırım aracı oldu? İşte detaylar…

Türkiye’nin dev şirketi milyarlarca liraya satışa çıktı

TMSF, geçtiğimiz aylarda düzenlenen ihale ile 8,1 milyar TL’ye sattığı Bellona Mobilya’nın ardından İstiklal Mobilya’nın satışı için de ihale ilanı yayınladı. Şirket için belirlenen muhammen bedel 12,5 milyar TL olurken, ihale tarihi 30 Eylül 2025 olarak açıklandı.

Son dakika: Baykar İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i resmen satın aldı

Baykar’ın, 140 yıllık İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i satın alma süreci tamamlandı

Kur korumalı mevduat bakiyesi geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam Kur Korumalı Mevduat bakiyesinin 15 milyar 200 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı.

Hükümetin asgari ücret kararı sızdırıldı

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar sürerken, hafta boyunca AKP’li isimlerden yapılan açıklamalarda çalışmaların yürütüldüğü ve henüz bir karar verilmediği belirtilmişti. Bloomberg’in ekonomi kaynaklarına dayandırdığı habere göre AKP hükümeti asgari ücrete zam yapmama kararı aldı.