Fed’in Bej Kitabı: Tarife belirsizliği ekonomik görünümü kötüleştiriyor

Fed, “Bej Kitap” Raporunu Yayımladı

Federal Rezerv, Amerikan ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı “Bej Kitap” raporunun nisan sayısını yayımladı.

Raporda, bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan verilere göre, ekonomik faaliyetin bir önceki dönemle neredeyse aynı düzeyde seyrettiği belirtildi.

Uluslararası ticaret politikasındaki belirsizliklerin genel bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekilen raporda, otomobil dışı tüketici harcamalarının genel olarak düşük seyrettiği ancak bazı bölgelerde, tarife öncesi yoğun tüketim malları satışlarının görüldüğü vurgulandı.

Raporda yer alan değerlendirmelerde, özellikle tarife belirsizliği nedeniyle bazı bölgelerde ekonomik görünümün kötüleştiği ifade edildi.

İstihdamın büyük çoğunlukla düşük bir seviyede sabit kaldığı veya hafif bir artış gösterdiği belirtilen raporda, ücret artışlarının genel olarak sınırlı bir hızda gerçekleştiği, birçok bölgede ise artışın yavaşladığı bildirildi.

Raporda ayrıca, fiyatların genel olarak bir önceki döneme benzer şekilde arttığı ve tarife kaynaklı girdi maliyetlerindeki yükselişin firmaları endişelendirdiği vurgulandı.

Çoğu işletmenin ek maliyetleri müşterilere yansıtmayı düşündüğü ancak bazı sektörlerde maliyet artışlarının marjları daralttığına işaret edilen raporun sonuçları, ekonomik belirsizliğin şirketler üzerindeki etkisini açıkça ortaya koymaktadır.

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

‘POS cihazları üzerinden kara para aklama’ iddialarına MASAK’tan yalanlama

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığınca, bazı çevreler tarafından dile getirilen “Türkiye kara para ağına sürükleniyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirilerek, “MASAK, adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimizle sıkı işbirliği içinde kara parayla mücadelesini kesintisiz bir biçimde sürdürmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Petrolde yatay seyir

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,74 dolardan işlem görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir